DOGODKI:

21. maj 2016  
Vinska vigred, Metlika

VIDEO:

© 2014 Tamburaška skupina Vodomec, avtorske pravice pridržane

ZASEDBA
ZGODOVINA
DISKOGRAFIJA

POVEZAVE

AUDIO
VIDEO
GALERIJA

ustvaril: Andrej Simonič

KONTAKT:

E-pošta:
Info@vodomec.net
skupina.vodomec@gmail.com

Tel.:
Roman: 041 606 936
Robert: 051 673 248

Tamburaška skupina Vodomec
in RADIO 1 v Črnomlju

Obiščite nas na Facebook-u SOCIALNA OMREŽJA:
O VODOMCIH MEDIJI MULTIMEDIJA
 • 1994

  Začetki segajo v leto 1994, ko se je rodila ideja po zasedbi. Takrat člani Folklorne skupine Dragatuš, so ponesli glas tamburice naokoli in bili dobrodošel gost vsake prireditve. Pozitivni odzivi poslušalcev tako doma kot na tujem so privedli do spoznanja, da se na tamburice lahko igra tudi druge glasbene zvrsti. Tako se je začela zgodba tamburaške skupine Vodomec.

 • 1995

  Pet fantov in dekle so sprejeli izziv in ustanovili šestčlansko tamburaško skupino z imenom Vodomec. Pisal se je tretji januar 1995 ko je skupina opravila prvo vajo. Nekaj mesecev kasneje pa začela z nastopi. Da se da dobro zaigrati in zabavati tudi na tamburice se je marsikomu zdela smešna, pa vendar si je skupina s svojo naravnostjo kmalu pridobila simpatije.

 • 1998

  Poleg tradicionalnih belokranjskih ljudskih pesmi, za katere pravijo člani, da so njihova osebna izkaznica, se je začelo z "zimzelenčki" in drugimi uspešnicami iz pop in rock glasbe. Različna glasbena sodelovanja so nam kasneje pripeljala še sedmega člana in skupina je postala še prodornejša. Koncerti so se vrstili in vse bolj je postajalo jasno, da je skupina dozorela za korak naprej. Avtorska dela so zaznamovala novo obdobje skupine in tako je konec leta 1998 izšel prvi album z naslovom Prvi let.

 • 2003

  Konec leta 2003 izide album Vonj privlačnosti.

 • 2005 ...

  V začetku leta 2005 se je zasedba, po odhodu dveh članov pomladila z novimi močmi, vokalistom, basistom. Obdobje nastopanja po festivalih je oblikoval drugo stran »Vodomske plošče«. Nagibanje v pop je v svoje vrste prineslo podmladek. Ohraniti etno s tamburicami in pridati še kakšen nov inštrument je v ekipo prineslo še boben, violino, harmoniko in solo vokal.

Tamburaška skupina Vodomec
ZGODOVINA